Muistiluotsi på Facebook
Suomeksi På Svenska

Välkommen till Österbottens Minneslots!

Vi har rikligt med gruppverksamhet och trevliga evenemang på kommande under våren. Vårens program hittar du här.

Österbottens Minneslots firar Hjärnveckan under vecka 11, med temat Värna om din hjärna. Välkommen med på guidad rundtur i Strömsös fina miljö. Under veckan ordnas också en föreställning på Wasa Teater av Kati Outinen, “Niin kauas kuin omat siivet kantaa”. Hjärnveckans program hittar du här.

Expert- och stödcenter Österbottens Minneslots

Muistiliitto ry - Alzheimer Centralförbundet rf är en folkhälso-, patient- och anhörigorganisation som grundades år 1988. Centralförbundet har 44 lokala minnes-, Alzheimer- och demensföreningar på olika håll i Finland.

Centralförbundets medlemsföreningar upprätthåller expert- och stödcentra, Minneslotsar, på landskapsnivå. Det finns 18 expert- och stödcentra, Minneslotsar, i Finland. De fungerar enligt gemensamma verksamhetsprinciper och bildar ett landsomfattande nätverk. Minneslotsarna finansieras av STEA.

I Österbotten har Alzheimer Centralförbundet rf fem medlemsföreningar. Minneslotsen i landskapet Österbotten upprätthålls av Vaasan seudun Muistiyhdistys ry. I samarbete med de övriga minnes- och demensföreningarna i landskapet arbetar Expert- och stödcentret Österbottens Minneslots för att utveckla verksamhet som berör vardagen för de minnesjuka och deras anhöriga.

Klicka på nedanstående rutor och bekanta dig med Minnesföreningen och dess verksamhet i regionen. Tveka inte att ta kontakt med din lokala minnesförening!

stea

Österbottens minnes- och demensföreningar: