AJANKOHTAISTA

KEVÄTKAUSI ALKAA

Kevätkauden 2021 toiminta käynnistyy tammi-helmikuun vaihteessa. Ohjelmassa tarjolla mm. muistikahviloita, muistitreeniryhmiä, liikunnallisia ryhmiä, muistiluentoja sekä koulutuksia vapaaehtoisille. Kevään ohjelma julkaistaan lähiaikana verkkosivuillamme. Asiakkaiden turvallisuus on meille erityisen tärkeää ja toiminnassamme noudatetaan THL:n turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Tarjoamme myös tukea ja neuvontaa muistiin sekä muistisairauksiin liittyvissä asioissa, joten ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

JOULUPOSTIA YLI TUHANNELLE IKÄIHMISELLE!

Vaasalaiset haluavat ilahduttaa ikäihmisiä ja jakaa joulumieltä. Vaasa osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa luovan välittämisen yhteisön Siskot ja Simot järjestämään valtakunnallisen Joulupostia ikäihmisille –kampanjaan, jossa kerättiin ja toimitettiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Tarkoituksena on ilahduttaa ikäihmisiä ja että mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset. Vaasassa korttikampanjaa koordinoi Pohjanmaan Muistiluotsi. Vaasassa kortteja saatiin yli 2213 kappaletta ja  ne jaetaan 1170 Vaasassa sijaitsevien palvelutalojen asiakkaalle sekä kotihoidon asiakkaalle.

Jaossa myös Suomen tasavallan presidentin allekirjoittamia joulukortteja

Kampanjan suojelijana toimii Sauli Niinistö ja Pohjanmaan Muistiluotsin yllätykseksi Vaasassa on tänä vuonna kunnia jakaa myös muutamia itse presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion allekirjoittamia joulukortteja. Kampanjaan osallistuneiden kuntien kesken järjestettiin arvonta, jonka palkintona oli presidenttiparin allekirjoittamat kortit. Ja onni suosi Vaasaa!

Pohjanmaan Muistiluotsi lähettää suuret kiitokset kaikille kampanjaan osallistuneille ja Pohjanmaan Muistiluotsin vapaaehtoisille!

 

LOKAKUU

Pohjanmaan Muistiluotsin ryhmätoiminta ja tapaamiset ovat toistaiseksi tauolla. Lämpimästi tervetuloa VERKKOTOIMINTAAN maksuttoman Teams-sovelluksen kautta. Kysy lisätietoja Satu puh. 044 345 0594. 

 

POHJANMAAN MUISTILUOTSIN TOIMINTA SYKSYN AIKANA

Pohjanmaan Muistiluotsin toiminta on kännistynyt syksyn aikana pääasiassa etäyhteyksillä ja ulkotiloissa. Meille on erityisen tärkeää huomioida asiakkaiden turvallisuus ja seuraamme Korona epidemian tilannetta. Tarkat tiedot syksyn ohjelmasta löydät tästä.  Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjaajalta tarkemmat tiedot ryhmiiin liittyen. Tervetuloa! 

 

OHJAUSTA JA NEUVONTAA

Pohjanmaan Muistiluotsin työntekijät antavat muistisairauksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa kasvokkain toimistolla sekä puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat keskustella muistiasioihin liittyen! Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä. 

Myös valtakunnallinen Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa laajennetulla aukiololla maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17), sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin (klo 12–15) numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset.

Ruotsinkielinen muistineuvo-tukipuhelin palvelee tiistaisin 11.8.2020. kl. 15-17 samassa numerossa. 

 

VALTAKUNNALLINEN VERTAISLINJA NEUVOA JA TUKEA

Vertaislinja-tukipuhelin tarjoaa kuuntelevan korvan omaishoitajan arjen tilanteisiin vuoden jokaisena iltana (klo 17–21) numerossa 0800 9 6000 (maksuton). Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat.

 

MUISTIKKA RYHMIEN VIDEOT

Palvelutuotannon Muistikka-ryhmä on poikkeusaikana tauolla Ruukinkartanossa, mutta Palvelutuotannon työntekijät Elisa, Noora ja Olena tekevät viikottain videon eri teemoihin liittyen. Muistiminne TV:n videoita voit seurata alla olevan linkin kautta.

Muistiminne TV

 

TUKINET.NET

Tukinetin Muisti ja muistisairaudet -keskustelualueella voi keskustella muistihäiriöistä ja muistisairauksista sekä turvallisesti jakaa kokemuksia elämästä muistisairauden kanssa. Keskustelupalsta löytyy osoitteessa www.tukinet.net > muisti.

 

Ajankohtaista