Om oss

Vasanejdens Minnesförening rf 


Vasanejdens minnesförening rf är grundad år 1993 för att stöda personer med minnessjukdom och deras närstående och personer som deltar i den minnessjukes vård. Föreningen är baserad i Vasa och verksamhetsområdet är hela Österbottens landskap. Vasanejdens minnesförening tillhör Minnesförbundet.

Föreningens verksamhet består av traditionell föreningsverksamhet åt medlemmarna och av Österbottens Minneslots verksamhet. Föreningen fungerar även som serviceproducent åt Österbottens Välfärdsområde.

Vasanejdens Minnesförening fyllde 30 år

År 2023 var ett speciellt år för Vasanejdens Minnesförening, vi firade föreningens 30-års jubileum. Jubileumsåret till ära ordnade vi en föreläsning med Timo Partonen i ämnet ”Sömn, motion och hjärnhälsa” och en jubileumsfest på Villa Sandviken. Under jubileumsfesten utdelades förtjänsttecken i silver till föreningens frivilliga och arbetstagare, som har verkat länge och aktivt i föreningsverksamheten till förmån för minnessjuka och deras närstående.   

Ansiomerkit 2023

På bilden (fr.v.) Vasanejdens Minnesförenings verksamhetsledare Henna Minkkinen, Minnesförbundets Minneslotskoordinator Nina Forsström och mottagare av förtjänsttecken Kari Vaara, Regina Nurmi, Katja Kurunsaari-Lassila, Kaarina Tammela, Diana Rosenlöf, Eila Nyby och Elisa Rantasalo.